NK Bratstvo Gračanica

službena web stranica

Mujkić: Nismo zadovoljni, moglo se i moralo dosta bolje
  • 16.12.2017 11:16

Po završetku prve polusezone naša ekipa zauzima mjesto u sredini tabele. Ipak ambicije su dosta veće te se očekuju dosta bolje partije u drugom dijelu sezone, kako bi se cilj koji je postavljen na početku sezone, ostvario. Ipak uprkos lošem plasmanu na tabeli, naš Jasmin Mujkić nakon prvog dijela sezone zauzima prvo mjesto na tabeli liste strijelaca sa 10 postignutih golova. 

"Moje lično mišljenje a vjerujem i uprave kluba kao i navijača Bratstva je isto, to jest niko nije zadovoljan prvom polusezonom. Moglo se i moralo dosta bolje, a zašto nije to neka riješe ljudi koji su zaduženi za to. Svi imamo krivice u tome, neko više neko manje. Pogotovo treba analizirati gostujuće utakmice gdje smo podbacili i tu je taj deficit bodova. Bratstvo već dvije godine ide prema dole, tako da to pod hitno treba prekinuti i vratiti se tamo gdje je Bratstvu i Gračanici objektivno i mjesto. Idealna prilika je sledeća  polusezona gdje imamo povoljan raspored. Što se tiče mojih ličnih planova, na neki način sam zadovoljan ličnim učinkom u prvoj polusezoni obzirom da sam ponio epitet prvog strijelca lige. Kada je u pitanju moja budućnost, ja sam još uvijek tu sa ekipom,ali postoji opcija da idem sa čime sam upoznao i načelnika. Šta će na kraju biti ostaje da vidimo. Sve u svemu ja ću učiniti sve da budem bolji narednu polusezonu gdje god bio, rekao je Jasmin Mujkić.

Ubrzo bi trebalo biti dosta jasnije sa kakvim timom će naša ekipa ući u drugi dio sezone, obzirom da se očekuju prvi dolasci ali i odlasci iz ekipe.