NK Bratstvo Gračanica

službena web stranica

Hasić: Jedna smo od jačih ekipa u ligi, u Kakanj idemo da se nadigravamo i da uzmemo bodove
  • 01.08.2017 17:35

Nogometaši Bratstva nakon odigranog turnira u Doboj Istoku gdje su osvojili treće mjesto, te generalne probe protiv Toška koja je završena rezultatom 2:2, za vikend u okviru prvog kola gostuju ekipi Rudara iz Kaknja. 


"Moram da kažem da smo veoma dobro odradili pripreme koje si bile teške ali i tempirane tako da dižemo formu iz dana u dan. Teško je trenirati po velikim vrućinama i dati svoj maksimum ali to nam je posao. Odigrali smo nekoliko pripremnih utakmica i turnira gdje smo tražili formu i kako vrijeme odmiče sve bolje igramo. Naredna sezona će biti mnogo zanimljiva, mnoge ekipe su najavile borbu za Premijer ligu i dobro su se pojačale. Ipak nama to ne znači mnogo. Mi smo sigurno jedna od jačih ekipa u ligi. Gostovanje Rudaru u okviru prvog kola će biti teško ali mi smo ekipa koja ide da se nadigrava i da uzme bodove. Ono što je veoma važno je da je atmosfera u ekipi veoma dobra. Imamo dobar spoj mladosti i iskustva sa šefom koji nas drži pod kontrolom", rekao je Šerif Hasić.


Podsjetimo prije utakmice sa Rudarom, ekipa Bratstva će već sutra odigrati humanitarnu utakmicu za liječenje Mehmeda Šabića. Protivnik našoj ekipi biti će ekipa veterana našeg kluba.